Prezentare Generală - AZL SULINA

CONSILIUL JUDETEAN TULCEA ADMINISTRATIA ZONEI LIBERE SULINA
ADMINISTRATIA ZONEI LIBERE SULINA
Go to content

Prezentare Generală

Zona Libera
R.A. Administratia Zonei Libere Sulina administreaza o suprafata de 175,5117ha, inclusa in intravilanul orasului, compusa dintr-un numar de 2 perimetre, amplasate atat in zona orasului, cat si in jurul bazinuluimaritim de tranzit.
   In perimetrul 1 si in zona amenajata a perimetrului 2, care au statutde zona libera, sunt amplasate lucrari de infrastructura:


 - cheuri, platforme, accese rutiere,          


 - cladiri cu destinatie administrativa,


  - spatii comerciale,


  - depozite, retele de energie electrica,


   -  alimentare cu apa si canalizare.


 Perimetrul 2, zona neamenajata este compusa din:


- 1.339.510 m2 teren neamenajat, parte din teren provenind din dragarea bazinului maritim de tranzit;


  - bazinul maritim de tranzit in suprafata de 330.850 mp si o adancime de 7 m;


 - bazinul fluvial destinat navelor de agreement si pescaresti, in suprafata de 50.150mp.
      Atat inainte, cat si dupa 1989, unitatea a desfasurat in permanenta oactivitate rentabila, materializata prin niveluri ridicate ale  profitului anual .

   Actuala teninta de integrare europeana, piata din Orientul Mijlociu sitarile riverane Marii Negre precum si infrastructura, experienta si spiritul de echipa si inalta competenta existente aici de peste 20 ani,au readus in atentie portul Sulina ca zona libera, port de tranzit dotat cu spatii de depozitare disponibile pentru desfasurareaactivitatilor de productie si servicii.

   Administratia Zonei Libere Sulina isi orienteaza intentiile catreaceste din urma doua domenii de activitate: al productie si al serviciilor. Astfel, posibilitatea de depozitare a bunurilor in zonalibera se completeaza cu operatiuni de prelucrare, sortare, marcare, asamblare si altele.

   Bunurile depozitate si prelucrate in zona libera pot fi livrate pepiata reprezentata de statele fostei Comuniuni ale Statelor Independente, dar si in Orientul Apropiat si Mijlociu. Specialistiinostri va stau la dispozitie in tot ceea ce priveste activitatea in zona libera.
R.A. ADMINISTRAȚIA ZONEI LIBERE SULINA 2022
Back to content